2015
12/4-13/4
"Det var bilder på oss, hennes familj"

Foto: Julia Fjällbäck
"Det var bilder på oss, hennes familj" är en instalation jag gjorde på "Smatten" under en helg i April 2015. Jag hittade bitar av sönderrivna fotografier i min mormors papperskorg. Bilderna företäller min familj och det var underligt att hitta oss rivna i bitar. Utställningen blev ett sätt att,
på ett allmänmänskligt plan, undersöka och bearbeta mellanrummet mellan denna destruktiva handling och värdefulla minnen.
Frågan mynnande ut i en diskussion och fördjupning i ämnet och metoden "Samtidsarkeologi", med Samtidsarkeologen Daniel Gillberg. Lyssna på samtalet här!


Foto: Julia Fjällbäck

Foto: Julia Fjällbäck
2014

Words of Oz trailer from Ozma Games on Vimeo.

Den här trailern har jag gjort till spelföretaget Ozma för poesi spelet Words of oz.

2012


Stillbilder från filmen "A soul of a City" av Liselotte Wajstedt. Jag gjorde animerade ripor och hus.
Hela filmen går att se på Liselottes Vimeo sida.
Under Jonatan Liljedahls spelning, i laven Mimer, under Norbergfestivalen, spelade jag med mina bilder på den väldiga betongväggen. 

Det här är en del av studioversionen av spelningen

2005

"Under Natten"Emma Lindström, Josefin Hasselberg och jag ville göra en föreställning med teater, film och ljud som hade som mål att de olika medierna skulle vara lika framträdande och viktiga.
Vi byggde upp en 1:a, till vår karaktär (som spelades av Emma Lindström) som vi bjöd in publiken i. Handlingen utspelar sig under en sömnlös natt. Personens tankar och känslor spelades upp på två väggar i form av back projections.
Marcus Eckerman gjorde en fantastisk ljudsättning med förstärkta ljud och musik som synkroniserades med Emmas rörelser på scenen.
Föreställningen framfördes på Galleri Tapeten i Visby.

Under Natten var min examensföreställning från Högskolan på Gotland. Gestaltning i konvergerande medier med animation och experimentfilm som inriktning.